NYHETER

Nyhetsbrev – sommer 2021

Av - Ukategorisert

Diverse informasjon

Vask av garasjeanlegg – øvre og nedre plan
Det vil utføres vask av garasjeanlegget i øvre og nedre plan. Eiere av p-plasser blir nærmere informert direkte på mail om dato/tidspunkt og det settes oppslag i garasjene. Alle biler og eventuelt andre gjenstander må være fjernet for maskinen skal komme til å vaske godt.

Oppgradering av låssystem i kajakkrommet (er på gang).
Låssystem til kajakkrommet er i ferd med å oppgraderes slik at det nøkkelfritt og adgang med bruk av nøkkebrikke. De som har kajakkplasser blir kontaktet direkte per mail.
«Reklame nei takk»
Styret har hvite skilt med teksten «Reklame nei takk». Ta kontakt med styret dersom du ønsker å få montert et slikt skilt på din postkasse.

Rydding av sykkelrom

Påminnelse om å fjerne blå tape fra sykkelen din eller andre saker i sykkelrommene. Husk å gjøre dette innen mandag 21. juni.

Disponibelt toalett ved bruk av felles takterrasse

Det er tilrettelagt for toalett til de som bruker takterrassen. Toalettet finner du på nivå -1 i samme bygg som takterrassen, og døra er merket med skilt. Du må bruke nøkkelbrikken din, den samme brikken som brukes til takterrassen.

Oppdatering fra felles arbeidsgruppe om status for sommersesongen på Sørenga

Oslo 20170713. Dronebilde av Sørenga. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Styrene har en felles målsettingsammen med de andre sameiene om å begrense det kaoset vi tidvis har opplevd på fine sommerdager på Sørenga. Siden juni i 2020 har det vært en felles arbeidsgruppe som har holdt dialogen med Bymiljøetaten, Politiet, og Carucel Eiendom(Næringsarealer). Gruppen har stort sett hatt en god og åpen dialog, men det betyr ikke at sameiene er fornøyde med situasjonen og dialogen fortløper.

Sanitæranlegg sjøbadet: Bymiljøetaten og Carucel Eiendom har etter lang tid kommet til enighet om midlertidig løsning (i Sørenga 5 sameie) for utvidet sanitæranlegg i etasjen under Turistforeningen, dette er kommet på plass denne uken. Det er også avtale om permanent løsning i de samme lokalene- dette kommer på plass foran sommeren 2022. Både vekterne og politiet følger dessuten med på hva som skjer av individuelle valg (dvs. at busker, trapper etc. benyttes), slik at vi kan få gjort tilpasninger. Det bør dessuten skiltes på Havnepromenaden ved Rema 1000 hvor sanitæranlegget for hele Sørenga er.

Vektere: Vektertjenesten for kommunen utvides fra tirsdag 15. juni, til 15. august til å gjelde hele døgnet. Da vil de også følge opp slik at det ikke blir samling langs Havnepromenaden, hvor festen p. t. har en tendens til å fortsette. De følger med på bevegelser og aktivitet og rapporterer sine observasjoner til politiet hver uke, som grunnlag for ev. mer detaljert oppfølgning og inngripen.

Trafikk – biler og motorsykler, og hastighet langs veien. Dette vil bli fulgt opp, trolig med mer fartdempende tiltak fra Oslo kommune. Også politiet er oppmerksom på kjøremønsteret, og på villparkeringen (som er Oslo kommune / BYM sitt oppfølgnings-ansvar). Politiet og BYM trafikk skal se på trafikken med spesiell fokus på kritiske punkter her ute som for eksempel den trange svingen ute ved REMA 1000.

El-sparkesykler
: Det vil komme begrensning i antall sykler i Oslo (fra 20.000 nå til 8.000, mest sannsynlig). Og det jobbes med markering og tilrettelegging for bedre og tryggere parkering av disse syklene. Restriksjoner i bruk eller fart ble etterlyst, særlig på Gangbrua til (og fra) Sukkerbiten. Sameiene ser at markeringer for parkeringsplass og stativ bidrar til forbedringer. Det er ønske om flere oppmerkede parkeringsplasser for el-sparkesykkel.

Støy i fellesområder og åpne plasser. Følges opp generelt i Oslo (åpne plasser, parker etc.) i sommer, også på Sørenga. Generell motto å følge “hygg deg med din egen musikk, men ikke del den med alle rundt deg!”. Husk at lyder forplanter seg og høres veldig godt mellom de forskjellige byggene på Sørenga. En privat samtale på balkongen er ikke nødvendigvis så privat når flere i sameiet kan lytte inn på den.

Narko-omsetning:
Politiet følger med og følger opp. Også vekterne observerer (og rapporterer fast hver uke til politiet). Det er faste møter mellom vekterselskapene og politiet hver uke.

Politiet er ellers til stede hyppig, både uniformert og sivilt (biler og folk), og de ønsker så absolutt å bidra til et trygt område hvor alle (gjester som fastboende) trives. Tips til politiet som kan forebygge kriminalitet kan gjøres på https://tips.politiet.no/web/

Ha en fortsatt god sommer.

Vennlig hilsen Styret.